Rimini látnivalók

Rimini Olaszország egyik legvonzóbb tengerparti üdülőtelepülése, de a történelmi látnivalók és vidámparkok miatt is kedvelt úti cél. Számos igen jelentős római kori emlék látható, például a Tiberius-híd, és Augustus diadalíve. A családosok számára a Mini Italia, és a Fiabilandia és az óriáskerék nyújt felejthetetlen kikapcsolódást. Bologna felől a Trenitalia és az Italo nagysebességű vonataival is megközelíthető.

Miért jó választás Rimini?

Rimini tizenöt kilométer hosszú homokos tengerparttal rendelkezik, a lassan mélyülő partja miatt igen kedvelt a családos nyaralók körében. Riminiben és a  környező üdülőtelepüléseken kedvező árú, és minden igényt kielégítő szállások találhatók, így nemcsak a hazai, de a külföldi nyaralók körében is népszerű. Ugyanakkor a strandok mellett számtalan történelmi látnivalóban, lenyűgöző szépségű tájban lehet gyönyörködni.

Rimini óvárosa

Rimini már az ókorban a Római Birodalom egyik legjelentősebb városa volt (Ariminum), a dicsőséges múlt öröksége mai napig láthatók. Az óvárosában egymásra merőleges, rácsszerű elrendezésű utcák találhatók, a két fő tengely végein található az Augustus diadalíve, amely az egyik legjobb állapotban fennmaradt legrégebbi diadalív Észak-Itáliában. A Mareccia folyón átívelő Tiberius-híd pedig a kiindulópontja az ókori Via Emilia útnak és a Via Popiliának, mai napig tökéletes állapotban áll. A Fórum a mai városközpontban a Piazza Tre Martiri téren áll, amely az ókorban is a város gazdasági és kulturális központja volt. Jelentős műemlék még az i.e. 2. századból fennmaradt római amfiteátrum romjai, melyet Hadrianus uralkodása idején építettek.

Rimini Tiberius híd

Sebész háza

A Domus del Chirugo az időszámításunk előtti 2. századból való, valószínű, hogy egy orvos háza és rendelője volt. Ma régészeti lelőhely, a látogatók számára a területet egy nyitott múzeummá alakították, az átlátszó járdarendszert az ókori építmények fölé rögzítették. Az ásatások során feltárt jelentős műtárgy a szomszédos Rimini Városi Múzeumban látható, amely az ókor leggazdagabb gyógyszerészeti és sebészeti készletének számít.

Italia in Miniatura

A Mini Italia pár kilométerre Riminitől Viserbában található. Az aprólékosan megmunkált 273 építészeti csoda egy nagy zöld parkban található, az eredeti alkotásokhoz, és természeti tájakhoz hasonlóan, szinte élethűen mutatják be a nagy múltú ország legjelentősebb nevezetességeit, a pisai ferde tornyot, a milánói dómot, a római Colosseum maradványait, és Firenze, Nápoly, Palermo építészeti csodáit. A Mini Italia a képzelet és a fantasztikus ötletek igazi játszótere, például az 1:5 arányban zsugorított Velencét egy hajóval lehet bejárni.

Rimini italia in miniatura

Riminiterme Thalassoterápia

A gyógyfürdő közvetlenül a tengerparton áll, a kétezres években a már Thalassoterápiás Intézetként működött. A közelmúltban megújították és ma Riminiterme nevet viseli. Az egyetlen Emilia-Romagnában, amely a terápiában és a kezelésekhez tengervizet használ. Nemcsak termálvizes kezeléseiről nevezetes, hanem a privát strandjáról a Blue Beach-ről, amely a legnagyobb Rimini tengerpartján. A tengerre néző Beauty Spa wellnes központ egész évben nyitva tart, ahol biotengeri medence, jakuzzi, sókamra, törökfürdő és szauna is található.

Fiabilandia

A Fiabilandia volt az első családok számára megnyílt vidámpark Olaszországban, Rimini és Riccione között félúton fekszik. Tematikus attrakciói közül a kicsik kedvence a törpék faluja és a varázsfalu, vagy a Pán Péter öböl. A nagyobbak számára az apacs falu, a Fu Ming labirintus és a SpaceMouse hullámvasút mulatságos. A vízi tematikához kapcsolódik az óriás vízicsúszdákkal felszerelt Palm Beach terület.

Kirándulások Rimini környékén

San Marino

A Riminitől 24 km-re fekvő San Marino miniállam akár menetrendszerűen közlekedő buszjáratokkal is megközelíthető. San Marinóban nem csak szédületes panoráma, de Unesco Világörökségi listán lévő nevezetességek is láthatók. A San Marino sikló Borgo Maggiore és San Marino történelmi városközpontját köti össze, amely a Titano-hegyen található. A kabinos felvonó 2 perc alatt teszi meg az utat. Családosok számára jó program a San Marino Adventures, amely Olaszország legnagyobb kalandparkja.

San Marino kastély

San Leo erőd

Az impozáns védelmi erőd San Leóban Riminitől 31 km távolságra található. Az ősi város egy hatalmas szikla kiemelkedésen áll, Olaszország legszebb fekvésű városai közé tartozik. A hegytetőről bámulatos panoráma nyílik a Mareccia-völgy mentén a környező hegyekre egészen az Adriai-tengerig. A szikla nyúlvány legmagasabb pontján egy erőd áll, amely csak egyetlen a hegyből kivájt úton érhető el. Már a 6. században is katonai (és vallási) jelentőséggel bírt. A 19. századig börtönként működött. Ma múzeumként látogatható a celláival és a fegyver, páncél gyűjteményével együtt.

San Leo erőd

Rimini szállás

Rimini szállodák

Rimini szervezett programok