Cattolica strand

Az Adriai tengerparton való nyaralás első számú célpontja volt Cattolica már a XIX. században is. Már Napóleon testvére is itt nyaralt a családjával. Napjainkban pedig nemzetközi nyaralóhellyé vált a város, és a cattolicaiak vendégszeretete világhírnévre tett szert.

A város a rimini zsinat idején kapta nevét, amikor egyház szakadás történt. Az ariánus püspökök és a katolikus püspökök összevesztek, II. Constantinus az ariánus püspökséget támogatta, a katolikus püspökök Cattolicába menekültek, erről a Sant Apollinare templom homlokzatán olvasható kőbe vésett felirat tanúskodik. Az épület ma az apácák temploma.

Cattolica a XIX. századig halászati központ volt, a XX. század második feléig egy kikötőket és hajókat ábrázoló kép volt a város szimbóluma, míg egyre nagyobb teret hódított a turizmus.

A város kulturális központjában megtekinthetjük a rengeteg ókori leletet, melyek arról tanúskodnak, hogy Cattolica a Római Birodalom része volt.

A város két főtere a Piazza I Maggio és a Piazza della Fontana, ez a két tér jelenti a város központját.

A Malatesták vára, a Rocca Malatestiana 1409-ben épült, azóta többször került átépítésre, de védőbástyája a mai napig megtekinthető. Innen őrizték az fő utat, a Via Flaminiát.

Cattolica látnivalók

A városlakók hagyományos ünnepe a Rustida, melynek alkalmával szabad tűzön sütik a halat a kikötőben. Ehhez hasonló vallásos ünnep a Tenger királynője, melyet szeptemberben tartanak a kikötőben. Ezek az ünnepek a vendégeket ugyanúgy vonzzák, mint a városlakókat.

Catolicca fő jellemzője a finom homokos part és a sekély tenger, emiatt családosok igen kedvelik. A strand egy delfináriummal végződik (Le Navi Aquarium), ami szintén a gyerekekkel érkezők kedvenc szórakozó helye.

Cattolica utazás

Cattolica szállás