Le Navi Aquarium Cattolica

A Le Navi Aquarium Cattolica a népszerű olasz üdülőváros Cattolica központi részén található. Az akváriumban öt útvonal mentén több mint száz tartályban csodálhatók meg a különleges és pompás állatfajok. Legfelkapottabb látnivaló a cápák nagy tartálya, és az érintőkád. 2023 újdonsága a 3D-s XXL rovarkiállítás, valamint a Dinoszauruszok világa.

Le Navi Aquarium Cattolica látnivalói

Az Emilia-Romagna Riviera kedvelt üdülővárosa Cattolica, amelynek akváriuma felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az akvárium a tengerparttól egy kőhajításnyira fekszik. A területe 2023-tól már öt útvonalra van felosztva, a legizgalmasabb a lila ösvény, amely a különböző cápákat mutatja be. Az akvárium látogatására átlagosan 2-4 órát érdemes szánni. A megvásárolt belépőjeggyel lehetséges a ki és újbóli belépés is.

Le Navi Aquarium Cattolica

Kék út – Ingresso Blu

A Kék út útvonalon a bolygó ma is, több millió év óta élő, őskori állatfajai tekinthetők meg a víz felszíne alatt. Egyetlen helyszínen az Atlanti-óceán, a Csendes-óceán, az Indiai-óceán, a Földközi-tenger, valamint a Vörös-tenger korallzátonyának világába lehet betekintést nyerni, és lehetőséget nyújt a cápák (például a törpe cápa és a nagy fehér cápa) felfedezésére. A tartályok aprólékos módon mutatják be a különféle állatok – például a Humboldt pingvinek, teknősök, medúzák világát. Ezenkívül a Kék útvonalon egy mangrove erdő is megfigyelhető. A mangrove gyökerei a halak és rákfélék, különféle puhatestűek számára nyújtanak menedéket.

A Kék út legjelentősebb látnivalója a nagy cápatartály. A 700 ezer literes tartályban bikacápák, dajkacápák élnek barátságban. A Touchpoolban a ráják láthatóak – ezek közül néhány már a cattolicai akváriumban született -, és a természetükből adódóan a szakértők felügyeletében lehetőség van óvatosan megérinteni őket.

Le Navi Aquarium Cattolica

Sárga út – Ingresso Giallo

A Sárga úton a játékos vidrák, kajmánok láthatók, és az útvonal központjában a bolygót éltető víz áll: betekintést kaphatunk, hogy mi a víz szerepe a bolygó életciklusában, valamint bemutatja a Földön lévő folyami környezetek változatosságát, és a bennük élő élővilágot. Itt látható a világ legkisebb vidrája a keleti kismarkú vidra, amelynek érdekessége, hogy a többi vidrához képest jóval több időt tölt szárazföldön. Vagy láthatjuka veszélyes törpekajmánt, amelyből vadon már csak egy millió példány él szerte a világon.

Le Navi Aquarium Cattolica

Zöld út – Ingresso Verde

A Zöld úton két medence található, amely az egzotikus állatoknak az otthona: félelmetes kígyók, kaméleonok, békák, kétéltűek vízi rovarok, gekkók, leguánok és szárazföldi teknősök láthatók.

Le Navi Aquarium Cattolica

Lila ösvény – Ingresso Viola

2016-ban bővült ki az akvárium az úgynevezett Lila ösvénnyel. 2023 újdonsága az ösvényen található új, Oktatási Kiállítás, amelynek keretében az óriás rovarok fedezhetők fel – nem szokványos módon: több mint 70 db 3D-s modell látható, amelynek tudományos értékét számos külföldi egyetem is elismerte. A látogatók megismerhetik a rovarok evolúcióját az őskortól napjainkig. Ugyanakkor egy olyan, számunkra is tanulságos kérdéskörre keresi a választ, hogy például a közeljövőben fogunk-e rovarokat enni. Vagy, hogy képesek vagyunk-e az undorunkon felülemelkedni.

Le Navi Aquarium Cattolica

Dinoszauruszok világa – Il Mondo dei Dinosauri

2023-tól már egy ötödik út is szerepel a látnivalók között: a Dinoszauruszok világa egy fantasztikus időutazás 65 millió évvel vissza, amikor a bolygót a különféle hatalmas hüllők uralták. A kiállítás a parkjeggyel látogatható.

Le Navi Aquarium Cattolica egyéb programjai

Az akvárium népszerű programja az etetések megtekintése:

  • A cápák minden szerdán, pénteken és vasárnap 15:15-től láthatók.
  • A pingvinek, naponta 10:30, és 14:30-kor láthatók.
  • A vidrák minden nap 10:45, 12:45, 16:00 órakor láthatók.
  • A ráják etetése minden kedden, csütörtökön, szombaton 12:15-től láthatók.

Egyéb szolgáltatások

  • PesceAzzuro – Önkiszolgáló étterem
  • 4 ajándékbolt

Megközelítés

Le Navi Aquarium Cattolica

Piazzale delle Nazioni 1/A

47841 Cattolica (RN)

Nyitvatartás

Le Navi Aquarium Cattolica nyitvatartása szezonálisan változó, főszezonban (június közepétől szeptember elejéig naponta 10:00-19:30 között tart nyitva. Jó tudni, hogy ebben az időben a Kék útvonalra az utolsó belépés 17:00 óra, a többire pedig 18:00 óráig van lehetőség.

Le Navi Aquarium Cattolica jegyár (online)

  • 100 cm- 140 cm között, illetve 65 év felettiek számára: 18 €
  • Felnőttek számára: 19,50 €

Tipp

A belépőjegy online is megvásárolható, és az elővételben online vásárolt jegyekkel spórolni is lehet. A kedvezményekért érdemes a park oldalán tájékozódni a https://www.acquariodicattolica.it/biglietti/tariffe-individuali alatt. Kedvezményes kombinált belépőjegy váltható az Italia in Miniatura és a Le Navi Aquarium Cattolicába.

Programok