Safari Ravenna

A Safari Ravenna területén több mint ezer állat, és körülbelül száz féle faj él. Az állatkert akár saját autóval, vagy park vonattal, és elektromos autóval járható be, ahol az út mentén közelről láthatók a szabadon közlekedő állatok. A Safari Ravenna a Mirabilandia vidámparkkal szemben, a tengerpart közelében található. Fontos tudni, hogy az állatok zavartalan pihenése és étkezése érdekében a park már nyáron is 5 órakor bezár.

A Safari Ravenna létesítményei és látnivalói

A Safari Ravenna egy nagy, kb. 35 hektáros területen lévő állatvédelmi park, Európa első zéróhatású vadparkja, amelynek központjában az állatok jóléte áll: a parkot a veszélyeztetett fajok védelmére és újratelepítésére tervezték. Kiváló program azok számára, akik a tengerparti nyaralást szeretnék egy érdekes és szórakoztató programmal kiegészíteni. A szafari parkban az állatok számára télen fűtött helyiségek is rendelkezésre állnak, valamint olyan terek, ahol igényük szerint lehetőségük van a látogatóktól elbújni. Az itt élő fajok többnyire nappali életmódot folytató növényevő, így a park nyitvatartása is az állatok pihenéséhez és nyugalmas étkezéséhez igazodik.

Safari Ravenna lakói

A ravennai állatkertben kb. száz féle faj és több mint ezer állat él. A szafari területen és a gyalogos területen például zsiráfok, oroszlánok, zebrák, tigrisek, vízilovak, hüllők, makik és csimpánzok figyelhetők meg, a teljes szabadságban közlekedő állatok négy km-es úton közelről láthatók. A terület nemcsak saját autóban ülve, hanem a park elektromos autóival, és a Park vonatával is bejárható. A gyalogos terület része a Pávián-sziget, a lemur-sziget, a csimpánzok oázisa, a hüllőház és a siamanghik otthona, valamint az Oktató sziget, ezek szintén a belépőjeggyel látogathatók.

A gyalogos terület egy bekerített rész, ahol a például makik, csimpánzok, páviánok, és a leggyakoribb állatok (például lovak, tehenek, juhok, pónik) között lehet sétálni és vonatozni is.

Safari Ravenna

Egyéb létesítmények

A ravennai állatkert egy vidámpark is, a Safarilandia részen működik a régió legnagyobb felületű játszóháza is trambulinnal, mini quadokkal. Az exkluzív Safari Ravenna boltban (L’Isola Felice Shop), Safari témájú játékokat, plüss állatokat, pólókat és apróbb ajándékokat lehet vásárolni. Rendelkezik egy speciális szobával – pelenkázóval, fürdőszobával, mosdóval, ahol lehetőség van a babák ellátására. A Park vendégei számára egy nagy területű napelemes (fizetős) parkoló van fenntartva.

Megközelítés

Via Dei Tre Lati 2x

48125 Ravenna, Mirabilandia – Savio di Ravenna (RA)

Nyitvatartás

A Safari Ravenna az év minden napján nyitva tart. Szezontól függően eltérően, például főszezonban 10 órától 17 óráig tart nyitva. Látogatás előtt érdemes a Park honlapján a https://www.safariravenna.it/organizza-la-tua-visita/ alatt tájékozódni.

 A sétálóutca pedig 11 órától 17 óráig tart nyitva, az utolsó belépés 15 óra.

Safari Ravenna

Jegyár

3 év alatt, illetve a fogyatékkal élő, mozgásban akadályozott kiskorúak számára ingyenes a belépés.

11 éves kortól a jegy ára: 25 €

Gyermekjegy (3-10 év) ára: 21 €

A belépőjegyek megvásárolhatók a Park jegyirodáiban, a belépőjegy csak egyszeri belépésre jogosít.

Online a https://safari.funticket24.it/events/biglietto-safari/ oldalon vásárolhatók meg elővételben.

Kedvezmények

Safari + Fiabilandia jegyár felnőtteknek 39 €, gyerekeknek 29 €

Vonat jegyár: 4 €/fő

Elektromos autó bérlés (kapacitás alapján): 15 – 25 €

Előzetes foglalásra nincs lehetőség, a belépéskor a jegypénztárban lehet igényelni.

Játszótér (SafariLandia) Safari Ravenna jeggyel egész nap látogatható, ára 6 €/fő, jegy nélkül pedig 10 €/fő.

Elérhetőség

E-mail: info@safariravenna

Tipp

Számos olyan szálloda, kemping, stb. található a környéken, amelyek kedvező „Éjszaka + Safari Ravenna” csomagot kínálnak. Információ a Park honlapjára kattintva található. A park területére kistestű kutyák bevihetők, de kizárólag a saját autóban. A Riviera dei Parchi tagjai – Fiabilandia, Mirabilandia, Oltremare, Italia In Miniatura, Atlantica park, Acquario di Cattolica, Delfinario – jegyének bemutatásával a belépőjegy árából 3 € kedvezmény kapható a jegypénztárban.

Kirándulások, látnivalók a közelben

A Fiabilandia közvetlen a Safari Park mellett található, amely leginkább a nagyobb gyerekek számára nyújt izgalmas kikapcsolódást. Legjobb látnivalói az ispeed hullámvasút, a Geronimo tornyok, Európa első fordított hullámvasútja a Katun. Jó tudni, hogy 100 cm alatti gyerekek (felnőtt kíséretében) ingyenesen látogathatják, és hogy egyes attrakciókért a belépőjegy mellett extra jegyet kell vásárolni.

Programok