acauapark Terme dell' Argiturismo

Bolognában és környékén számos gyógyfürdő található. A Terme dell’ Agriturismo nem csak gyógyfürdője, hanem víziparkja a családok körében is kedvelt. Itt található Olaszország leghosszabb vízicsújdája, Bolognától 40 km-re fekszik. A San Luca Bologna, pár km-re a repülőtértől található, és a mentén halad a Motor Valley. A Ducati gyár és múzeum a termálfürdő közelében található, amely kedvelt úti célja a külföldi turistáknak.

Wellness tippek Bolognában és környékén

Az Emilia-Romagna régió számos izgalmas kirándulásra és programra nyújt lehetőséget. A sebesség és autók szerelmesei mellett a wellness élményekért rajongók is megtalálják a számításukat. Bologna már a római időkben is ismert fürdőváros volt, ezért az ősi gyökerekhez visszanyúlva a város létrehozta a Mare Termale Bolognese hálózatot, amely a helyi és a környékbeli létesítményeket működteti. Emiglia-Romagna fővárosában számos gyógyfürdő található. A Terme Felsinee, és a San Luca a városközpontban található, és mindegyik fürdő a Mare Termale Bolognese csoport tagjai. A kicsit távolabb fekvő Terme dell’ Agriturismo gyógyfürdő a víziparkja miatt népszerű az idelátogatók és a helyiek körében. A termálvizes létesítmények fitnesz és wellness szolgáltatásokat kínálnak.

Terme Felsinee

A régészeti kutatások igazolták, hogy Bologna környékén Augustus birodalma alatt termálfürdő működött, a víz főként a San Luca és az Alexander forrásból ered. A bikarbonátos, kalciumban gazdag kénes vizet rehabilitációs kezelésekre, inhalálásra, medencefürdőhöz és még számos terápiás célra használják. A 2012-ben megújult Terme Felsinee népszerű a balneoterápia és a medencés fitnesz és edzőtermi órái miatt. Az Alexander-forrás víze kifejezetten jó fül-orr-gégészeti bántalmakra, reumás panaszokra, de a kéntartalma miatt bőrpanaszok esetén is gyógyító hatású. A wellnessközpontú fürdőcsomagok tartalmazzák például a medencék, szaunák, jegesfürdő, Kneipp taposógőzfürdő használatát. A Terme Felsinee a Via di Vagno 7. szám alatt található.

terme felsinee bologna

Terme San Luca

A San Luca Wellness Fürdő Bologna nyugati felében fekszik, pár km-re a repülőtértől a Via Emilia Potente kereszteződésében, amely egyrészt az egyik leghíresebb római út volt, másrészt a mentén halad a Motor Valley így a motorok zúgását is lehet hallani. A Ducati gyár és múzeum a közelben található, amely kedvelt úti célja a külföldi turistáknak. A Terme San Luca víze is ugyanabból a földalatti forrásból táplálkozik, mint a Terme Felsinee. A hidrogén karbonátos, kalciumos, szulfátos és további 18 nyomelemben gazdag forrás. A termálfürdő a repülőtér közelében található a Via Agucchi 4/2 szám alatt. Tömegközlekedéssel is elérhető.

bologna terme di san luca

Terme dell’ Agriturismo

A Villagio della Salute Piú, más néven Terme dell’ Agriturismo az egész család számára ideális kikapcsolódásra, Bolognától 40 km távolságra található. A természet közeli helyen egész évben üzemelő termálfürdő, a nyári hónapokban pedig vízipark is működik. 25db különböző medencével rendelkezik. A kicsik kedvence a Bimbolandia, amelyben Spray park, lagúna, és csúszdák találhatók. Az aquaparkban Olaszország leghosszabb vízicsújdája is itt található meg, a csúszdák (Multi pályák, Big River, Rafting) a lejtős domboldalon futnak. De a tavakban számos vízisportot is végezhetünk. Az úszómedencék mellett egy nagy hullámmedencével is rendelkezik.

Terme della Salvarola – Sassuoló, Modena mellett

Modena az Enzo Ferrari Múzeum és a Maserati gyár miatt népszerű úti célpont Bolognából. Ha már itt vagyunk érdemes felkeresni a Terme della Salvarola gyógyfürdőt is, amely egész évben nyitva tart. A Sassulo hőforrásainak jótékony hatása már a középkorban is köztudott volt, a víz gyógyhatása miatt még távolról idezarándokoltak. A jelenlegi gyógyfürdő a 19. században épült, és elsősorban ízületi betegségek, légúti és bőrbetegségekre volt javallott. Népszerű a három különböző típusú víz felhasználásával készült termikus kezelésekről. A wellnessközpont a fő létesítménytől pár méterre található, ahol különböző kezeléseken, rituálékon, és páros kezeléseken lehet részt venni. Ayurvéda masszázs, Lomi-Lomi masszázs mellett olyan kevésbé ismert kezeléseket is választhatunk, mint a modenai helyi termékekkel (balzsamecettel, cseresznyével) végezett kezelés, vagy a friss szőlőt és származékait tartalmazó vinoterápia, amely bőrfiatalító hatású. A gyógyfürdő Modena mellett Sassuolóban található.

Terme della Salvarola Sassuolo

Népszerű aquaparkok a világban
Dubai Aquapark