Emilia-Romagna számtalan lehetőséget kínál a családok számára. Például a Mirabilandia, amely Olaszország legnagyobb vidámparkja. Nevezetes attrakciója a Katun Európa első fordított hullámvasútja. Vagy a vadon élő állatok megtekintése a ravennai Szafari Állatkertben. A Riminiben lévő panorámás óriáskerék, és a Miniatűr Olaszország is jó választás a strandolás után.

Legjobb attrakciók családosoknak

Adriai Riviéra a legjobb választás családosok számára és a gyerekkel való nyaraláshoz. Bologna és Rimini között csak 120 km a távolság. Az aranypartok mentén Ravennától Cattolicáig összesen 11 park és látványosság található.

Mirabilandia Savio

 Le Navi Aquarium – Cattolica

A Cattolicában található Olaszország második, és Adria szerte legnagyobb akvárium. 400 különböző faj 3000 példánya tekinthető meg a tartályokban: trópusi halak, cápák, ráják, medúzák, Humbolt pingvinek stb. A bikacápák a központi tartályban úsznak. Különlegessége a tapintható akvárium, ahol rája simogatható meg. Kombinált jegyek is vásárolhatók az Rimini Miniatűr Olaszország-ba, és a Riccione Oltremare Vidámparkba. A településen játszótérrel felszerelt kék zászlós strandok találhatók.

Miniatűr Olaszország és Óriáskerék – Rimini

A Miniatűr Olaszországban 270 darab miniatűr makett található. A történelmi helyszínek, műemlékek, és épületek között látható a veronai aréna, pisai torony, a római Szent Péter bazilika, a milánói dóm, a torinói Mole Antonelliana. Az 55 m magas óriáskerék a jachtkikötő mellett található, a tetejéről csodálatos panoráma nyílik a Riviérára.

Mini Italy Rimini

Mirabilandia – Savio

Rimini és Riccione között lévő vidámpark Olaszország legnagyobb vidámparkja. 6 tematikus területe van, főként az idősebb gyerekek számára ajánlható. Látványosságok: El Doradó vízesés, 90 m magas Eurowheel óriáskerék, Geronimo tornyok. Az Ispeed hullámvasút 2,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 k/h-ra sebességre. A Katun Európa első fordított hullámvasútja. A 3 évnél nagyobbak számára a Bimbopoli hullámvasút ajánlható. A Ducati tematika a világon az első, amelyet a motorkerékpár márkának szenteltek. Számtalan attrakciója az egész család számára izgalmas, például a dupla Desmo Race pálya a Panigale V4 vezetését szimulálja.

Mirabilandia Savio

Fiabilandia – Rimini

A gyermek ízlése és életkora alapján lehetőség van a választásra: a kisebb gyerekek számára a Fiabilandia tökéletes szórakozást nyújt. Mivel a tengerpart közelében van, ideális strandolás utáni programként. A kicsik kedvence a törpék faluja, a körhintalovak, a Pán Péter-öbölben Sohaország, vagy a SpaceMouse hullámvasút. A vízi tematika az óriáscsúszdákkal felszerelt Palm Beach és még számtalan mulatság található.

Fiabilandia Rimini

Atlantica Water Park – Cesenatico

A június elejétől szeptember elejéig nyitva tartó aquapark minden korosztály számára kellemes szórakozást nyújt. 6 fantasztikus úszómedencével, és több mint egy km hosszú vízicsúszdával rendelkezik. A park területén egy hatalmas központi medence és hullámmedence van, amely 3 féle hullámokat gerjeszt. Egyes vízicsúszdák egy ötemeletes épületnél is magasabb szintű toronyból indulnak. Vízi játékok, és izgalmas túrák széles választéka mellett tematikus játszóterek találhatók a kisebbek számára. A hatalmas területen napozóterasz, étterem, napozóágy és egyéb szolgáltatások is igénybe vehetők.

Atlantica water Park Cesenatico

Safari Ravenna – Ravenna

A ravennai állatkertben kb. száz féle faj és több mint ezer állat él. A szafari és a gyalogos területen zsiráfok, oroszlánok, zebrák, tigrisek, vízilovak, hüllők, makik és csimpánzok (és még sok-sok állat) fedezhető fel akár autóban ülve vagy a park elektromos autóival, és a Park vonatával. A négy km-es úton közelről láthatók a teljes szabadságban közlekedő állatok. A belépőjeggyel a látogatható a szafari mellett a gyalogos terület (része a Pávián-sziget, a lemur-sziget, a csimpánzok oázisa, a hüllőház és a siamanghik otthona, valamint az oktató sziget). A gyalogos terület, amely egy bekerített rész, ahol a ritka és a leggyakoribb állatok között lehet sétálni és vonatozni. Nem hiába nevezik a legnagyobb vidámparknak is, hiszen a Safarilandia részen működik a régió legnagyobb felületű játszóháza is trambulinnal, mini quadokkal. Található egy exkluzív Safari Ravenna bolt is (L’Isola Felice Shop), ahol Safari témájú játékokat, pólókat és egyebeket vásárolhatunk. Főszezonban 10 órától tart nyitva 17 óráig, a sétálóutca pedig 11 órától, az utolsó belépés 15 óra.

safari ravenna