Atlantica Cesenatico

A nyári szezonban üzemelő Atlantica Cesenatico Romagna legszórakoztatóbb víziparkja, ahol több mint egy km hosszú örvénylő csúszda és hat úszómedence található. A létesítmény tökéletes választás egy frissítő nap eltöltésére. Közvetlenül a tengerpart közelében, a kemping szomszédságában található, a vasútállomásról tömegközlekedéssel és gyalogosan könnyen megközelíthető.

Atlantica Cesenatico legjobb látnivalói

Cesenatico Romagna területén található népszerű tengerparti üdülőhely és turisztikai központ. A Forli-Cesena megyei város Ravenna és Rimini között található. Az Atlantica Cesenatico több mint százezer négyzetméteres területen fekszik, és ebből csaknem a fele zöldterület. A szezonálisan működő vízipark 1988-ban nyitotta meg a kapuit, és évről évre egyre több látogatót vonz. Minden évben június elejétől szeptember elejéig várja a frissülni, adrenalin élményre vágyó vendégeket.

Atlantica Cesenatico

Atlantica Cesenatico medencéi

A vízipark területén összesen 6 medence található, ahol minden korosztály megtalálja az igényeinek és a korcsoportjának leginkább megfelelő attrakciót. A medencék (jelentős részben) folyamatosan 28 Celsius fokos vízzel vannak töltve, és korszerű, csúcstechnológiával tisztítottak.

Hullámmedence

A nagy kör alakú hullámmedence és a központi részén a vízből kiemelkedő gyűrű alakú korallzátony az aktuális napi események és az önfeledt szórakozás helyszíne. A medencében három különböző mozgást eredményező mesterséges hullámok találhatók.

Csúszdák

A víziparkban több mint 1000 m hosszú lineáris csúszda található, amelyek a pihentető leereszkedést, és 60 százalékos lejtőket is kínálnak. Egyes csúszdák 15 méternél magasabb tornyokból indulnak, így csak a bátor versenyzők számára ajánlottak.

A Kamikaze az adrenalin függők számára kötelező.

Az Onda Lunga Anacondán a gyerekek együtt szórakozhatnak a gyerkőcökkel. Az Anaconda használata ingyenes.

Többsávos csúszdájuk az Onda Morbida. A park lassú folyója az Onda Lenta, a vízen fánkon haladva lehet lazítani. A legkisebbek sem maradnak élmények nélkül, számukra sekély medencék és az Onda Baby minicsúszdák állnak rendelkezésre.

Atlantica Cesenatico

Egyéb létesítmények

Az Atlantica Water Park Cesenatico a lubickolás mellett számos játszótérrel, piknik és pihenő területtel is rendelkezik. Az éttermeken kívül a vendégek több frissítőponton vásárolhatnak enni és innivalót.

A La Tonnara étterem a halspecialitásairól nevezetes, míg az Ocean bár a tipikus olasz édes reggeliket, snacket és finom szendvicseket kínálja.

A park területén napernyők és nyugágyak bérelhetők, az értékeket pedig biztonsági szekrényben lehet tárolni.

Megközelítése

Atlantica  Water Park Cesenatico

Piazza Marco Polo 4, 47042 Cesenatico (Fc)

Atlantica Cesenatico

Nyitvatartás

Az Atlantica Cesenatico nyitvatartása szezonális, június első napjaitól szeptember elejéig tart nyitva, ugyanakkor kedvezőtlen időjárási körülmények esetén zárva tarthat. Így indulás előtt érdemes a park honlapján a https://atlanticacesenatico.com/ alatt tájékozódni.

Minden nap 9:30-19:00 között tart nyitva.

Jegyár

A négy év alatti gyerekek számára ingyenes a belépés.

  • 4 évesnél idősebb gyerekek számára: 16 €
  • Felnőttek számára: 19 €

Tipp

Jelenleg a következő kedvezményes belépőjegyek vehetők igénybe:

  • Például hétfőtől vasárnapig vásárolt belépőjeggyel a következő nap ingyenesen lehet belépni.
  • Vagy keddenként a 12 év alatti gyerekek számára (minden fizető felnőttel egy gyereknek) ingyenes a belépés.
  • Vagy szombaton minden fizető felnőttel egy gyereknek ingyenes a belépés.

A vízipark tömegközlekedéssel a következő módon közelíthető meg: a város vasúti pályaudvaráról az ATR 2 Star buszvonalon Atlantica irányába kell utazni, majd a Magellano megállónál kell leszállni.

Autóval pedig az A 14-es autópályán Cesena kijárat, majd Cesenatico irányába kell haladni az Adria 16-os úton. A park kihelyezett táblái segítik az elérést.

Atlantica Cesenatico

Cesenatico egyéb látnivalói

Cesenaticót gyakran emlegetik a hangulatos csatornái miatt Olaszország mini Velencéjeként. Érdekesség, hogy a Porto Canale tervrajzát magának Leonardo da Vincinek köszönhetik. Egy jól megőrzött történelmi központtal is rendelkezik, ugyanakkor itt látható a modern felhőkarcoló a grattacielo, amely a 120 m-es magasságával Olaszország egyik legmagasabb épülete. Nevezetes látnivaló még a híres Tour de France és és Giro d’Italie győztes múzeuma a Marco Pantani Múzeum, vagy az Antiquarium Comunale e Museo della Marineria (Tengerészeti Múzeum). Habár Cesenatico népszerű a kellemes éghajlata és a finom homokos strandja miatt is, a házikedvenccel együtt utazók is megtalálják a számításukat, hiszen a Villamarina-Cesenaticóban egy kutyás strand is található, a Dog Beach Bagno Corallo. A családosok körében a kiváló vízipark miatt is kedvelt úticélpont, illetve kihagyhatatlan egynapos kirándulás a környék településeiről. A város vonattal is könnyen megközelíthető Rimini Központi Pályaudvaráról.

Programok