Lamborghini Múzeum

A Lamborghini Múzeumban olyan fantasztikus szuperautók láthatók, mint a korai ikonikus 350 Gt, vagy a Miura. Ma MUDETEC nevet viselő múzeum a Lamborghinik világát mutatja be a múlt legikonikusabb autóitól a legújabb és legexkluzívabb modellekig. A látogatók Lamborghini gyártúrán, és Lamborghini Múzeumtúrán vehetnek részt. A gyártúra keretében megtekinthető a Huracan és az Aventador gyártósorai, valamint a kárpitos és a kiegészítők részlegei.

MUDETEC – A Technológiák Múzeuma

A Bologna és a Modena közötti kis háromszög a Motorok Földjeként, olasz motorvölgyként (Motor Valley) nevezetes. A 2001-ben nyílt múzeum Sant’Agata Bolognese területén található, és a 2016-os felújítását követően a MUDETEC nevet viseli. Az Automobili Lamborghini a szenvedély, az innováció és a dizájn története, ahol Ferruccio Lamborghini korai zsenije és az egyben látnoki szuperautó csodái láthatók. Ezek egyike például a Miura (1969-1973), amely a versenytársak járműveit sok évvel megelőzte, és az egyedi és mással összetéveszthetetlen életstílust, a luxust és az eleganciát képviselte. A Miura egy műalkotásnak tekinthető, és a New Yorki MoMa-ban is kiállítják 1968 óta.

Vagy a Countach, a Huracán és az Performante, vagy az Aventador SVJ – az újabb és exkluzív sportkocsik csoportja. Az első hibrid technológiás Sian és Countach LPI 800-4. Valamint néhány Centenario, Sesto Elemento, és Veneo látható.

Lamborghini Múzeum

Driving Simulator

Új interaktív élmény a Driving Simulator, amely valódi F1-es pilóta élményt kínál.

Gyártósor túra

A múzeum gyártósorainak körútján 60 év innovációja tekinthető meg. A túrán látható a 15 állomásból álló vadonatúj Revuelto V12 hibrid. Áthalad a V10-es soron ahol a Huracán született, egészen a kárpitsorig.

Revuelto

A Revuelto modellt a márka 60. évfordulója előtt mutatták be, amely az első HPEV hibrid szupersportautó, amely dizájnjában új korszakot nyit meg, miközben ötvözi a klasszikus Lamborghini arányokat. Csúcssebessége 350 km/h, gyorsulása 2,5 s (0-100 km/h), a járművet jelenleg még nem kínálják eladásra.

Tudnivalók a Lamborghini Múzeummal kapcsolatosan

A látogatók a kiállított modelleket és anyagokat megérinthetik. A múzeumban tilos az étkezés, fotók vagy videók csak magáncélra készíthetők.

A gyárlátogatás alatt tilos mindennemű fotózás videózás: a túra előtt minden eszközt (mobiltelefont is) kötelező a rendelkezésre álló szekrénybe helyezni.

A látogatások 2 emeleten zajlanak, a mozgásban korlátozottak liftet vehetnek igénybe.

Lamborghini Múzeum

Lamborghénnén Bolt

A boltban minden korosztály nemtől függetlenül talál magának akár ruházatot, (sapkát, dzsekit, bőrdzsekit,) vagy apróbb bőrárut, hátizsákot, és táskát. A gyerekek számára pl. Lamborghini Huracán STO 1:15, Lamborghini Huracán EVO RWD puzzle, vagy LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 vásárolható meg.

Privát rendezvények

A felújítást követően a terület egy művészi galériához hasonló arculatot kapott, így kiváló exkluzív privát rendezvények bonyolítására, amelynek hátterében a technológiai Urus gyártósor – az új Manifattura  Lamborghini 4.0-ra az új Olimpio látható.

Megközelítés

Via Modena, 12 40019 Sant’t Agata

Bolognese (Bologna)

Nyitvatartás

Az Automobili Lamborghini Múzeum minden nap nyitva tart.

Május 2 – szeptember 30 között 09:30-19:00 óra között (utolsó belépés 18:00)

Október 1 – április 30 között 09:30-18:00 óra között (utolsó belépés 17:00)

Az év bizonyos napjain a múzeum zárva tart, illetve korai zárással látogatható. A pontos dátumokért javasolt a múzeum oldalán a https://www.lamborghini.com/en-en/museum#val-tab alatt tájékozódni.

Egyéb programok

Sokak álma egy Lamborghini vezetése: Az Italian Factory Motor Tour Lamborghini tesztvezetést kínál egy profi oktató kíséretében Sant’t Agata környékén egy 2,4 km hosszú kanyargós körpályán. A vezetésről készült fotó és video is megvásárolható.  Illetve F1-es versenyzőként Lamborghini szimulátort is lehet vezetni.

Fotók: https://www.lamborghini.com/

Programok