enzo ferrari múzeum modena

Az Enzo Ferrari Múzeum Modenában található, a maranellói Ferrari Múzeumtól 21 km távolságra. 2012-ben nyílt meg, és múzeum tetején lévő sárga motorháztető kiemelkedik Modena városképéből.

Két épületből áll: az egyik Enzo Ferrari szülőháza, ahol a restaurálás során megőrizték az egykori lakhelyet, és a laboratóriumi garázsműhelyet. Az aprólékosan felújított műhely a Ferrari-motorok múzeuma, ahol a Táncoló ló legkísérletezőbb motorjai, valamint azok a legtökéletesebb motorok láthatók, amelyekkel a pálya és utcai autókat szerelik fel. Kiadatlan kisfilmeken és tárgyakon keresztül lehet megismerni a 20. században élt sofőr és autógyártó életét.

enzo ferrari museum modena

A másik rész a kiállítási galéria a szülőházat veszi körül. Itt látható a Modenai sportmotorverseny története, jelentős alakjai, versenyei és helyei. A platformokon, mint művészeti alkotások állnak az autók. Az időszaki kiállítás keretében a modellek, és a modenai eseményekhez kapcsolódó dokumentációk is folyamatosan cserélődnek. A bilincselő felfedezőúton – a gyökerektől kiindulva – olyan autók láthatók, amelyek autótörténelmet írtak a világszerte a városok utcáin és a versenypályákon.

Megközelítés

Modena, via Paolo Ferrari 85

Musei Ferrari Pass – Kedvezményes belépő

Kedvezményes kombinált jegy vásárolható mindkét helyszínre (Modenába, és Maranellóba), fontos tudni, hogy a két múzeumot 48 órán belül kell látogatni.

enzo ferrari museum modena

Jegyár (Musei Ferrari Pass)

0-5 éves korig a belépés ingyenes

Felnőtteknek: 30 €

2 felnőtt + 1 fő 19- év alatti gyermek: 68 €

1 felnőtt + 2 fő 19- év alatti gyermek: 46 €

19- év alattiak egy felnőtt kísérővel: 8 €

Egyéb látnivalók

Emiglia-Romagna egyik fő nevezetessége a Motor Valley, évente májusban rendezik meg a Land of Motors nagyszabású fesztivált, 2023-ban 6. alkalommal rendezték meg az eseményt Modenában. A Fest népszerű az autók szerelmesei, a nemzetközi autóipari közösségek, és a szakemberek körében. A rangos eseményen a Motor Valley márkák autóinak kiállítása, felvonulások, kerekasztal beszélgetések, konferenciák, és kóstolók zajlanak.

Programok