Mirabilandia

A Mirabilandia Olaszország legnagyobb vidámparkja, amely Emilia-Romagna tartományban Ravenna közelében található. Az egész évben üzemelő park több mint 40 látványosságot kínál közöttük számos Guinness rekordok közé tartozó attrakciót. Legnépszerűbb látnivalói a Ducati World, vagy a Katun, az utóbbi Európa leghosszabb fordított hullámvasútja. Illetve a Forma-1-es pilóta sebességet kínáló iSpeed. A Divertical a világ legmagasabb vízi hullámvasútja. A Mirabilandia a 100 cm alatti gyerekek számára ingyenesen látogatható.

Mirabilandia legjobb látnivalói

Az Emilia-Romagna tartományban található Mirabilandia Olaszország legnagyobb vidámparkja 1992 nyarán nyílt meg. A területe hatalmas, 850 ezer m2. Ravennától pár kilométerre fekszik, és könnyen megközelíthető akár tömegközlekedéssel is. A szabadtéri területen több mint negyven féle attrakció található, és minden korosztály megtalálja a számára ideális kaland és adrenalin élményt. A weboldalon, és közvetlen az attrakciók mellett lehet tájékozódni a kor és magassági előírásokkal kapcsolatosan.

Az egész évben üzemelő park zenei fesztiváloknak, különleges showműsoroknak, és előadásoknak ad otthont. Az attrakciók legalább hatvan százaléka már három éves kortól, valamint 90 cm-es magasságtól elérhető. Nem csak kültéri, hanem beltéri attrakciókkal is rendelkezik, így még esős napokon sem kell a látogatásról lemondani.

Mirabilandia

 iSpeed

Guinness rekordok közé tartozó látványosságok egyike az iSpeed, amely nemcsak a legmagasabb, hanem a leggyorsabb – mágneses kilövésű hullámvasútja az országnak. 2,2 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h sebességre. A kilövés 55 m magasságból történik és igazi Forma-1-es pilóta élményt nyújt.

Katun

A legbátrabbak és az adrenalint kedvelők kihagyhatatlan attrakciója a Katun, amely Európa leghosszabb fordított hullámvasútja: 360 fokos hurkon, 1200 m-es hosszúságban 110 km/h-s sebességet kínál.

Divertical

A Mirabilandia területén található a világ legmagasabb vízi hullámvasútja a Divertical, amelynek tetejéről nyílik a legfantasztikusabb kilátás a környékre.

Eurowheel

Az Eurowheel Európa második legmagasabb óriáskereke, ahonnan pazar panoráma nyílik a tengerpartra. A 90 m magas kerék felavatásakor Európa legmagasabbika volt, bár azóta a London Eye már megelőzte.

Mirabilandia

Tematikus területek

A Mirabilandia vidámparkban összesen hat tematikus terület található.

Ducati World

A park legújabb tematikus területe a Ducati World, amelynek a világon először a világhírű motorkerékpár márka áll a központjában. 2019-ben nyílt meg, és 35 ezer m2 területet foglal el. Népszerű attrakciója például a Diavel Ring.

Bimbopoli

A legfiatalabb korosztály sem marad szórakozás nélkül, számukra a Bimbopoli kínál felejthetetlen kikapcsolódást.

Dinoland

A dinoszaurusz rajongók számára kötelező a tematikus terület látogatása, számos látnivalója például a Reexplorer, Bicisauro, Reptilium, Monosauro. A Brontocars egy Jurassic stílusú pálya kicsiknek és nagyok számára külön-külön.

66-os út

Az autentikus Amerika élményért elég csak a park 66-os út tematikus területéig elmenni. Itt található a Divertical, vagy a Kék folyó amelyben párosával is lehet utazni.

Adventureland

Kalandországban minden megtörténhet, az elbűvölő területen ősi maja városokban, thai dzsungelben lévő templomok között lehet az izgalmat keresni. Fő attrakciók a Katun, a Master Thai-párbaj hullámvasút, amely az első olasz kétszemélyes hullámvasút volt.

Far West Valley

Itt látható Európa legnagyobb horror háza, a Legends of Dead Town. A Buffalo Bill Rodeo egy igazi vadnyugati hullámvasút, a 80 m hosszú pályát 13 m magasan járja be.

Stunt Arena

A Stunt Arena a 66-os út közelében található, ahol az ország legfelkapottabb kaszkadőr showja látható.

Régi attrakciók új néven

A park megnyitásakor fő sláger a Sierra Tonante fa hullámvasút, valamint a Rio Bravo volt, az utóbbi még ma is működik. A zuhatagok, és sziklafalak között különleges tutajokon lehet raftingolni.

  • El Dorado Falls – Korábbi neve Niagara
  • Gold Digger- Korábbi neve Pakal
  • Olajtornyok – Korábbi neve Torrit (60 m magas)

Mirabilandia

Mirabilandia egyéb létesítményei

  • Drive Inn – Önkiszolgáló étterem
  • Spanino bar – Étterem
  • Chiosco Granita – Étterem
  • Mayan Shop

Az Adventureland területén lévő boltban (Mayan Shop) mindenféle ajándék vásárolható, valamint hazavihető fotó, vagy videó a Katun fedélzetén átélt élményről.

Mirabeach

A Mirabeach – Olaszország legjobb víziparkja, és szezonálisan működik.  A Mirabilandiától különálló terület, és egy jeggyel a főbejáratoktól külön is megközelíthető. A kedvezményes belépőjegy mind a Mirabilandia, mind a Mirabeach területére megvásárolható – 140 cm-nél kisebb gyerekek számára. De a 100 cm-nél alacsonyabb gyermekek a Mirabeach attrakcióit is ingyenesen látogathatják. Attrakciói a Baia de Ondas, az El Castillo, a Rumba, és a Los Rapidos.

Jegyár (Online)

A látogatás előtt érdemes a park honlapján tájékozódni, mivel időszakosan, jelentős kedvezményekkel kínálják a belépőjegyeket – például 44, 90 € helyett csak 24,90 € a jegyár.

  • Felnőtt és 140 cm felett a belépőjegy ára: 24,90 €
  • 100-140 cm között, és 60 év felett a belépőjegy ára: 24,90 €

Este 17:00 órától szintén kedvezményes (19, 90 €) belépőjegy vásárolható.

Egyéb kedvezmények

Safari + Fiabilandia jegyár felnőtteknek 39 €, gyerekeknek 29 €.

A további kedvezményekről, és a vidámpark szezonálisan váltakozó nyitvatartásával kapcsolatos információ a park hivatalos oldalán a https://www.mirabilandia.it/calendario-e-tariffe/calendario-di-apertura alatt tekinthető meg.

Programok