Terme dell’ Agriturismo

Bolognától 40 km távolságra található Terme dell’ Agriturismo a nyugalom oázisa, az Appenninek termálpartjának is nevezik. A Monterenzio dombjainál található termálfürdő, más néven Villagio della Salute Piú azok számára jó választás, akik természet közelben szeretnének pihenni, és felüdülni.

Terme dell’ Agriturismo létesítményei és szolgáltatásai

A Monterenzio dombjainál található egészség falu és termálfürdő népszerű a helyiek körében is. Gyakran nevezik az Appenninek termálpartjának, Bolognától 40 km-re fekszik, autóval is könnyen megközelíthető. A húszezer négyzetméteres zöld területen 24 kisebb nagyobb medence található, amely ideális egy tartalmas program eltöltéséhez.

Vízipark

A melegebb hónapokban (május vége-szeptember közepe) az aquapark részlege is megnyílik, amely különböző életkornak és ízlésnek megfelelően vannak kialakítva. Számtalan csúszda,vízesés, lagúna medencék,és barlang található. A csúszdák Rafting, Big River, Multi pályák a Monterenzio dombjainak lankáin, a fennsíkon futnak. A tavak a fürdő lábainál találhatók, itt vízibiciklizni, kenuzni is lehet.

Terme dell’ Agriturismo

Medencék

Az úszómedencék a domboldalon felfelé haladva találhatók, van egy nagy hullámmedence és egy talpmasszázzsal ellátott relaxációs területe is. A tágas természetes környezetben árnyékos rész is bőven található a rengeteg napernyő miatt, és a kihelyezett mintegy 600 párna ideális pihenéshez és akár napozáshoz.

Bimbolandia

A Bimbolandia a kisgyerekek paradicsoma, a sekély vízű medencék csúszdákkal van felszerelve. 2019-ben számos vízi játékkal bővült ki, a Joker lagúna átkerült a vadonatúj Spray parkba. A Spray park egy 330 négyzetméteres vizes terület vizes játékokkal, csobbanásokkal, gyűrűs alagutakkal, és vízágyúkkal van felszerelve.

Pianoro del Sole

A naplemente medence egy különleges dél-keleti fekvésű helyen található a domboldalon.

Bosco GIO  játszóoázis

A játszótéren található a 16 m magas fa, a Fény fája, de hálóval és mászófallal felszerelt Tornádó vár is újdonság. A multifunkcionális hatszögletű játszótéren csúszdák, lengőhinta is található.

Villagio della Salute Piú

Termálfürdő

Az egész évben nyitva tartó létesítményben egy fából és üvegből álló épületben van a gyógyfürdő, amelyben a részben fedetlen termálmedence is található.

A víz összetétele

A kalciumos szulfátos termálvíz hőmérséklete 34 Celsius fok, amely kiváló ízületi gyulladás ellen. A termálmedencéje gejzírrel és vízsugárral van felszerelve. A létesítményben gőzfördő, szauna és relaxációs szoba is található.

Egyéb létesítmények

Fido – kutyák számára kialakított terület

A Fido területre valamint a Moai fennsíkra kedvenc négylábúnkat is bevihetjük, a kutyák számára itatóvályú, sétautak vannak kialakítva.

Elérhetőség

Villagio della Salute Piú

Via Sillaro 27- 40050 Monterenzio BO

Egyéb látnivalók a környéken

Monterenzio Bolognától a tartomány fővárosától délkeletre 30 km távolságra fekszik, a Sillaro és az Idice völgyek közti hatalmas területen. Nevezetes látnivalók a Palazzo Frontini, valamint az ősi etruszk-kelta falu maradványai a Monte Bibele régészeti területe. Monterenzio mellett lévő Scaruglioban egy 13. századi torony található.