Rimini Óriáskerék

Rimini városára remek kilátást biztosít a 55 méter magas Nagy Ferris Kerék, amely 28 kabinnal várja a kíváncsi turistákat.

A Piazzale Boscovich (kikötő terület) téren található óriáskerék 4-6 percig kínál remek kilátást a városra megszakítás nélkül.

Rimini, Londonhoz hasonlóan, a nyári szezonban saját óriáskerékkel rendelkezik. A nagy óriáskerék minden nyáron visszatér Riminibe, egy kőhajításnyira a tengertől, hogy lehetőséget adjon egy emlékezetes „légi utazásra”, és hogy a város, a tenger, a hátország és az egész Riviéra megfigyelhető legyen az 55 méteres magasságból.

Egy olyan látványosság, ahonnan az egész partvidéket teljes biztonságban lehet megcsodálni, köszönhetően a 28 „gondolának”, amelyek az időjárási viszonyoktól függően zártak vagy félig zártak, és amelyek lélegzetelállító 360 fokos kilátást nyújtanak a ferrarai Lidi-től Gabicce-ig, a hátországon és az Adriai-tengeren keresztül. A látványosság, amely általában a húsvéti hétvégén nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, és szeptember közepéig üzemel, naponta akár 1600 embert is képes felvenni egy négy-hat perces túrára. A kerék ráadásul olyan új technológiával van felszerelve, amely Európa leginnovatívabbjai közé sorolja.

A jegyárak felnőttek számára 8 euró, míg a fiatalabb generáció 6 euróért használhatja a szolgáltatást.

Cím: Piazzale Boscovich (kikötői terület) – Rimini Marina Centro
Nyitva tartás: húsvéttól szeptemberig
Jegyiroda nyitvatartási ideje: 10 órától éjfélig