cesena Rocca Malatestiana

A cesenai Rocca Malatestiana a Garampo dombon található. A hatszög alaprajzú erődítmény Cesena védelmére épült, mivel falaiból az egész környező síkságot ellenőrizni lehetett.

A komplexum több részből áll: az udvar; két torony (Mastio és Palatium), amelyek uralják a lejtőn lévő nagy rétet; folyosók és kis helyiségek sora, az úgynevezett „belső folyosók”; a Spalti Panoramici, ahonnan az egész városra kilátás nyílik. A Malatesta-erődben található a Mezőgazdasági Történeti Múzeum és a Malatesta-korszak és a reneszánsz korszak tárgyi emlékeinek szentelt kiállítótér.

Hasznos információk

Cím: Via Cia degli Ordelaffi, 8.

Nyitvatartás: A nyitva tartás szezonálisan változik. Naprakész információkért látogasson el a http://roccacesena.it/contatti-rocca-malatestiana weboldalra.

Belépődíj: vezetett túra esetén: minimum 4 €, maximum 5 €.
Tárlatvezetés hétfőtől péntekig 17 órakor. Szombaton és vasárnap 11:00, 12:00, 17:00, 18:00 és 19:00 órakor.

Parkolás a Rocca Malatestiana előtt. Csereparkolók állnak rendelkezésre: Ippodromo, Centro Commerciale Montefiore, Ponte Abbadesse temető; innen a 4-es és 5-ös busszal lehet eljutni a központba.

Elérhetőségek: Tel. 366.8274626 – info@roccacesena.it

További érdekességek

Az épületet a Parco della Rimembranza veszi körül, amelyet a turisták és a lakosok is nagyon szeretnek. A belső sétányok körül számos legenda alakult ki titkos folyosókról és szobákról, köztük egy hírhedt szellemfolyosóról. A bástyák alatt található a Sferisterio, amelyet egykor a palla al bracciale, egy 16. századi nemzeti játék játszására használtak.