A virtuális szerencsejáték oldalak megjelenése ezt az iparágat alaposan felforgatta, forradalmasította és átalakította. A különböző online kaszinó játékok, amelyek elérhetők többek között a frumzi.com/hu/ oldalon is milliókat vonzanak, ugyanis az internetnek köszönhetően ez a korábban távolinak tűnő világ egy karnyújtásnyira, vagy pontosabban egy kattintásnyira van csupán a felhasználóktól.

Az online kaszinó játékok kezdetben többé kevésbé a szárazföldi kaszinókban megtalálható játékok virtuális változatai voltak. Az idők során azonban a felhasználói igényeket és a technológiai újításokat követve a fejlesztők túlléptek ezen a korlátozáson, így ma már az online kaszinó játékok merőben más élményt nyújtanak, mint korábban.

Különösen elmondható ez a nyerőgépekről. Ezek a játékok, amelyek az Egyesült Államokban még a 19. század végén jelentek meg, igazi másodvirágzásukat élik a virtuális térben. A sportfogadások mellett ugyanis a legnépszerűbb online kaszinó játékok ezek, amelyekből egy-egy internetes kaszinóban több ezer is megtalálható.

Az online kaszinózás a turisták körében is nagy népszerűségnek örvend, elsősorban azért, mert nem helyhez kötött. Hiszen, egy online kaszinó, legyen annak szervere és székhelye bárhol, a világ bármely pontjáról elérhető, így a kikapcsolódásra váró turista gyakorlatilag a saját hotelszobájából is hozzéférhet kedvenc platformjához.

Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy a turisták, ha már elutaznak egy helyszínre, ott a mobiljukat szeretnék nyomkodni, sokkal inkább jellemző, hogy ellátogatnak a helyi kaszinóba, ha van olyan. Az alábbiakban az olasz szerencsejáték piaccal kapcsolatos érdekességekből olvashatsz néhányat.

Olaszország, a kaszinózás bölcsője

Ha pedig turistaként az utad Olaszországba visz és érdeklődsz a kaszinók iránt, semmiképp se hagyd ki az ilyen látványosságokat. Főleg, ha tudod, hogy a világ első kaszinója, a Casino di Venezia is itt, pontosabban Velencében nyitotta meg kapuit a távoli 1638-ban. Ráadásul, egy alapos felújítás után ma is látogatható.

Persze, ez a kaszinó leginkább a dicső múltból építkezik, ezért sokkal inkább számít turista látványosságnak, mint kiemelkedő létesítménynek. A legnagyobb olasz kaszinó Valle d’Aostában van. Ez nem más, mint az 1947 óta létező Saint Vincent kaszinó. Az épületet többször is bővítették, így ma alapterülete meghaladja a 3500 négyzetmétert.

Ebben a létesítményben több száz nyerőgép és száznál is több játékasztal található, ahol olyan játékokat próbálhatsz ki, mint a rulett, a blackjack, vagy a baccarat, de gyakran szerveznek itt nemzetközi pókerversenyeket is. Ezen felül a kísérő programok is említést érdemelnek, esténként koncertek és különböző gálaműsorok tekinthetők meg.

Egyébként, Olaszországban a legnépszerűbb kaszinó játék a Trente et Quarante, magyarul Harminc és negyven, amely a 17. század óta van jelen az olasz szerencsejáték létesítmények kínálatában. Ezen felül persze minden egyéb ismert és népszerű játékot kipróbálhatsz, ha ellátogatsz valamely kaszinóba.

De ha mindezek ellenére inkább az online játékélményt részesíted előnyben, itt sem fogsz akadályokba ütközni. Az ország nemzeti engedélyével nagyjából kétszáz online kaszinó rendelkezik, de a jogszabályoknak köszönhetően a külföldi licenccel rendelkező kaszinók oldalai is fennakadások nélkül elérhető.

Érdekességként nézzük kicsit az olaszok életkor szerinti szokásait. Az aktív és szenvedélyes játékosok leginkább a 19 és 24 év között korosztályból kerülnek ki, ezzel szemben a vállalkozók, illetve azok, akik inkább megszokásból, hagyománytiszteletből játszanak, ők a 65 év felettiek. A turisták szempontjából a kaszinó látogatók többsége a 35-50 évesek közül kerül ki.

Egyszóval, ha Olaszországba, Bolognába látogatsz, akár a szárazföldi, akár az online játékokat kedveled, mindkettőben részed lehet korlátozások nélkül.

Fotó forrása: Pixabay

Magazin