real madrid

900 millió euróba került a Real Madrid új keretének összeállítása, és a klub jobb eredményeket mutat, mint a másfél milliárdot költött Chelsea. Florentino Perez és felderítési módszerei hibátlanul működnek.

Dél-Amerika rablás

Az örökkévaló képletek működnek: ha van pénz a futballban, szerződtesse a brazilokat. Lehetnek argentinok is, de a Real Madrid nem olyan közeli barátságban velük. Az uruguayi Valverde Militao, Rodrigo, Vinicius és Endric mellé került. A régi hibák megtanították Perezt, hogy korán a tehetséges dél-amerikai játékosok után kell mennie. Florentino korábban megpróbálta leigazolni Messit és Neymart, de ezek az üzletek nem jöttek létre – a Barcelona legyőzte a Real Madridot. Ennek következtében Perez kimaradt a hazai spanyol címekről. Most a Madrid agresszíven mozog, tehetséges brazilok gyűjteményét gyűjti össze, ahogy korábban Roberto Carlossal, Casemiróval, Marcelóval és Ronaldóval tették. A brazilok nem mindig alkalmazkodnak az angol klubokhoz, de Madridban örömmel fogadják őket. Vinicius rajongók által gyűlölt fickóból közkedvenc lett és az mostbet szerint fő sztár.

Francia vektor a történelemben

A nagyszerű franciák mindig is fontos szerepet játszottak a Real Madridban. A klub hajnalán ott volt Kopa, majd Makelele és Zidane, később pedig Varane. A Realnak most új francia légiója van – Camavinga, Mendy, Tchouameni és a korona fő gyémántja – Kylian Mbappe. Párizsban Mbappe megsértődik azon döntése miatt, hogy szabadügynökként távozik a Realhoz. A PSG elnöke azzal fenyegetőzött, hogy felveszi a szezon tartaléklistájára, de Kampusch tanácsadója és Enrique edző meggyőzte az ellenkezőjéről. Kilian mindig a botrányokkal jár. Nézzük a Real Madridban való adaptációját. Ancelotti egyedülálló légkört teremtett, és magasak a kockázatok, mert a csapatjáték ma fontosabb.

A Real Madrid legendái

Ronaldo nagyszerű futballista volt a Manchester Unitednél, de különleges státuszt szerzett mesterlövészként a Real Madridnál. Bellingham is versenyben van az Aranylabdáért, miközben a Real Madridban játszik Viniciusszal együtt. Mbappe meg akarja ismételni sikerüket. Haaland azt is fontolgatja, hogy Spanyolországba költözik, hogy megszerezze az Aranylabdát. A Real Madrid különleges státusza vonzza a megfelelő játékosokat, és Perez könnyebben tárgyal, ha a kapzsi rokonok nem avatkoznak be, mint az Mbappe-sagában. Kylian különleges státuszt szerezhet a Real Madridban, és egyéni díjakat is gyűjthet, mert a La Liga erősebb, mint a Ligue 1, ahol a franciának elege van abból, hogy mindenkit megnyerjen.

real madrid

Pénzügyi támogatás a klub számára

A Real Madridnak pénzügyi problémái vannak, mint mindenkinek a futballban, de a helyzet nem vészes. Az UEFA-bónuszok beáramlása és a klub széles körben elterjedt reklámozása lehetővé teszi számukra, hogy sok pénzt költsenek. Az elmúlt öt szezonban Perez 600 millió eurót költött új játékosokra, és 180 millió euró értékben adott el játékosokat. A Manchester City ugyanakkor 900 millió eurót költött ebben az időszakban, ugyanannyiba került Pereznek a Real Madrid fiatal magjának játékosai. A spanyolok még a szabadügynököknek, Rudigernek, Alabának és Mbappének fizetett kifizetésekkel is messze elmaradnak a Manchester Unitedtől és a Chelsea-től a kiadások terén. A londoniak csapata ígéretes, de a Realnak tehetsége és eredménye is van.

Perez minimálisra csökkentette a hibákat az átigazolásoknál. Korábban a Real nem szerződtette Pogbát, Salah-t és Lewandowskit, hanem meghívta Hazardot, bár az átigazolás pillanata kimaradt. Eden nem lett a főcsapat sztárja, a 121 millió eurós transzfer pedig lecke lett Perez számára. Szintén sikertelen volt Jovic átigazolása 60 millió euróért. De 2014 óta a Real okosan fogad új játékosokat, ritkán rohan a kiforrott sztárokhoz, és tudja, hogyan lehet kiérdemelni a legendák hűségét.

Kalafat Huni és közreműködései

A Real Madrid játékosainak közösségi oldalain egy középkorú férfi fényképeit láthatja, aki úgy néz ki, mint egy hivatalnok. Ő Huni Calafat, a Real Madrid főfelderítője. Erőfeszítéseinek és az ideális madridi körülmények ígéretének köszönhetően a Los Blancos jó hírnevet vívott ki az értékes fiatal játékosok körében. Calafat nemcsak Viniciust és Bellinghamet csábította a Real Madridba, hanem Endrikot és Gulert is. A tehetségek sora nem áll meg, és Ronaldo, Varane, Ramos és Bale győzelme után sem tapasztal szünetet a klub.

Calafat listáján jelenleg a River Plate 16 éves argentin középpályása, Mastantuono, a Lille 18 éves francia védője, Yoro és a 23 éves Bayern München Davis szerepel. Alexander-Arnold, aki Carvajal mögé a jobb szélre kerülhet, még csak 25 éves. Az új Real Madrid kulcsjátékosai közül sokan nem idősebbek ennél a kornál. Még akkor is, ha Valverde és Mbappe betölti a 26. életévét, legalább öt szezonjuk lesz eredményes játékból. Az írástudás megkülönbözteti a Realt, Perezzel az élen, de sok minden Calafat és Ancelotti bölcsességére és ösztöneire épül.

 

Magazin