kajszibarack

Az olasz kajszibarackfajták közül több is kiemelkedik kiváló ízük, bő termőképességük és betegségekkel szembeni ellenállóságuk miatt. Íme néhány figyelemre méltó olasz fajta:

Portici

  • Érési idő: Július közepe, a Magyar kajszi után 4-5 nappal.
  • Gyümölcs: Kerekded alakú, fényes héjú, élénk narancssárga alapszínű, amelyet 60%-ban piros fedőszín borít. Megfelelő terhelés mellett a gyümölcs mérete 70-85 gramm.
  • Tulajdonságok: Öntermékeny, kiegyenlített termőképességű, aromás ízű. Szedése 2-3 menetben ajánlott.

San Castrese

  • Érési idő: Június vége – július eleje.
  • Gyümölcs: Nagy vagy középnagy, mandula alakú, édes-savas, harmonikus ízű.
  • Tulajdonságok: Régi olasz fajta, öntermékeny.

Pisana

  • Érési idő: Július közepe.
  • Gyümölcs: Nagy méretű, narancssárga héjú, amelyet egyharmad részben pír fed. Nagyon jó ízű, jól szállítható.
  • Tulajdonságok: Késői virágzású, öntermékeny, bőtermő, moníliával szemben ellenálló, északi termőhelyeken is sikerrel termeszthető.

Hasznos információk

Rezisztens kajszibarack fajták

Ezek az olasz kajszibarackfajták a magyarországi éghajlati viszonyok között is jól termeszthetők, és változatos érési időszakukkal, valamint ízvilágukkal gazdagítják a hazai kajszibarack-kínálatot.

Fotó: Depositphotos

Magazin