ferrari museum maranello

A maranellói Ferrari Múzeum egy folyamatosan megújuló kiállítás, amelyet a Ferrari Sportautó márkának szenteltek, amelyben a valaha épített legszebb autók tekinthetők meg. A múzeum egyedülálló élményt nyújt, és testközelből láthatók a leghíresebb, és a legújabb modellek. Fontos tudni, hogy az Enzo Ferrari Múzeum Modenában, a Ferrari Múzeumtól 21 km távolságra található. A múzeumok látogatása átlagosan 1-másfél órát vesz igénybe külön-külön. A Motor Valley Fest fővárosa Modena, ahol 2023-ben hatodszor rendezték meg a nagyszabású szabadtéri fesztivált.

Ferrari Múzeum – Maranello

A maranellói Ferrari Múzeum alig 300 m távolságra található a Ferrari Factory épületétől. A nagy olasz autómárka leghíresebb autói mellett a Ferrari történelméhez szorosan kapcsolódó trófeák, fotók, díjak és egyéb történelmi tárgyak láthatók. A közel 40 jelentős forgó modellel bővelkedő bemutatóteremben a Ferrari stílusának és dizájnjának fejlődése követhető nyomon – az egyik legvonzóbb bemutatótermek közé sorolható. A Forma1-nek, a Road Granturismo világának és a Sportautóknak szentelt tematikus területekre oszlik. A múzeum vezetett látogatás keretében is megtekinthető, de külön díjfizetés mellett, és előzetes foglalás szükséges, a múzeumot évente több százezer rajongó keresi fel.

Victory Hall

A Forma 1-nek és a „Cavallino Rampante”-nek szentelt Győzelmek Csarnoka a Scuderia győzelmeit ünnepli. Bemutatja a világbajnoki autókat 1999-2008-ig, valamint 110 trófeát, de látható 9 világbajnok pilóta (pl. Villeneuve, Prost, Mansell, Berger) eredeti sisakja is. Érdekesség a sofőrökhöz tartozó kiállított ruhák – cipők öltönyök, kesztyűk.

Maranello F1 Szimulátor és Modena GT Szimulátor

A Ferrari Múzeumban félprofesszionális szimulátorok találhatók, amelyek segítségével a Prancing Horse F1 együléses maranellói, és a modenai SF90 Stradale által ihletett GT autó vezetési élményét nyújtja, és a világ leghíresebb pályáiból lehet választani. Az autók különbözőek, érzékenyek a gázra, és a fékre, olyan sebességet garantálnak, amelyre csak a kifinomult autók képesek. Nagyon valósághűen reagálnak, és az utasok érezhetik a pálya felületét is.

Ferrari múzeum

Ferrari gyár panorámás buszos túra

A maranellói Ferrari Múzeum a Fiorano pályára és a Viale Ferrari körúton a gyáregyüttesben a Ferrari Campushoz kínál exkluzív transzferbuszos túrákat. A Ferrari Campus a komplexum szíve, itt épül az összes Prancing Horse autó. Megtekinthető a gyár történelmi része, valamint az 1947-ből származó bejárat. Fontos tudni, hogy a túra alatt a résztvevők nem fotózhatnak, videózhatnak, és a buszt sem hagyhatják el. A vásárlással kapcsolatos részletek a múzeum oldalán a https://www.ferrari.com/en-EN/museums/factory-tour alatt tekinthetők meg.

Megközelítés

Maranello, viale Alfredo Dino Ferrari 43.

Programok