bologna

Ha kaszinózásról van szó, nem is lehet annak a történetét úgy vizsgálni, hogy Olaszország ne kerüljön említésre. Az olyan online platformok, mint a rabona ősei, a szárazföldi kaszinók gyökerei egyértelműen ebbe az országba visznek, ugyanis az első, a mai értelemben vett kaszinó 1638-ban nyitotta meg kapuit Velencében.

Ezzel a létesítménnyel kapcsolatban érdekes tudni, hogy megváltozott formában a mai napig működik, úgyhogy aki a rabona típusú platformok ősei után kutat utazásai során, annak lehetősége van ellátogatni ide.

Nem véletlen, hogy az első kaszinó ebben az országban kezdett működni, hiszen az itt élő népek körében mindig is népszerű volt a rabona által kínált időtöltéshez hasonló játékok élvezete. A feljegyzések szerint a ma backgammon néven ismert játék ősét, amelynek a neve Ludus Duodecim Scriptorum volt, már a római légiósok is játszották.

Ugyanakkor, számos kaszinó játék is van, amelyek ebből az országból eredeztethetők és amelyeket egy mai rabona jellegű oldalon is megtalálhatsz. Ezek közül talán első helyen a baccarat kártyajátékot érdemes megemlíteni.

Ez a játék az évszázadok során sikeresen fennmaradt, filmekben, a népszerű kultúrában is megjelent. Az alapszabályok ugyan nem változtak, viszont a különböző online platformokon számos új, izgalmas válfaját találhatod meg és játszhatod.

Bolognai kaszinózási lehetőségek

Mivel Olaszország az EU tagországa, ezért kijelenthető, hogy magától értetődő, hogy ez a terület megnyugtató módon van szabályozva. Ennek megfelelően, ha Bolognában és annak térségében üdülsz és szeretsz ilyen létesítményeket látogatni, erre meglesz a lehetőséged. A városban és környékén számos kaszinó működik, amelyek tárt karokkal várják a látogatókat.

A már említett baccarat mellett az olasz kaszinók egyik kedvenc játéktípusai a nyerőgépek. Ezekkel találkozhatsz minden ilyen létesítményben, sőt, ezek teszik ki a kaszinók alapterületének jelentős részét.

De ha azok közé tartozol, akik inkább online platformokon keresztül kaszinóznak, erre is lehetőséged van Bolognában. Olaszország ugyanis semmiféle akadályt nem gördít ez az iparág elé. Így semmi másra nem lesz szükséged, mint internetes kapcsolatra és egy okostelefonra, amelyen keresztül meg tudod nyitni a kiszemelt online kaszinó oldalát és már játszhatsz is.

Az egyéb turisztikai látványosságok mellett mindenképp javasolt a működő kaszinók meglátogatása is, még abban az esetben is, ha nem tartozol a játékosok közé. Érdekes lehet belekóstolni az ilyen létesítmények hangulatába, látni az embereket, akik a játékasztalok körül állnak, vagy épp egy kártyaasztalnál ülnek és figyelni a játékmeneteket.

Ha azok közé tartozol, akik szívesen tekintenek meg egy kaszinót, játszani azonban inkább online szeretnek, akkor számodra a megfelelő választás az online kaszinók élő osztós részlege.

Szinte minden komolyabb online platform rendelkezik élő osztós részleggel, ami nem más, mint egy kaszinónak berendezett stúdió, játékokkal, asztalokkal és élő osztókkal. Igaz, hogy a játékosok élő közvetítésen keresztül kapcsolódnak be a játékba, de például az élő chat segítségével lehetőségük van arra is, hogy csevegjenek az osztókkal. MIndez együtt pedig igazán valósághű kaszinó élményt biztosít.

Érdemes még hozzátenni, hogy ha a fent leírtakat az olyan újabb technológiai megoldásokkal javítod fel, amilyen például a VR-szemüveg, akkor tényleg olyan érzésed lesz, mintha te magad is egy kaszinóban járnál kelnél a magad fizikai valóságában és nem csak interneten kapcsolódnál be a játékba.

Fotó: Pixabay

Magazin