Az online játék világa folyamatosan fejlődik és új, dinamikus alkotásokkal gazdagodik minden évben. Az alábbiakban néhány kiemelkedő címet vesszük szemügyre, amelyek összetettebbek mint a nyerogepes jatekok, de ezek lesznek azok a játékok, melyek a játékosokat izgalomban tartják 2023-ban.

1. Alan Wake 2

Az Alan Wake sorozat második része folytatja az eredeti játék misztikus hangulatát és légies, félelmetes történetét. A főhős, Alan Wake új, természetfeletti fenyegetésekkel és végzetes találkozásokkal néz szembe a sötét erők által uralt város szívében. A játékosnak okosan kell egyesíteni Alannek fényt és fegyvert adó erőit az életben maradás érdekében. Alaposan ki kell derítenie egy új átok és rémálom eredetét, ami mindenre kiterjedő katasztrófát fenyeget előidézni.

2. Dragon Ball Z: Kakarot

A Dragon Ball Z: Kakarot egy lenyűgöző akció-RPG, amely Goku és barátai elképesztő kalandjait követi. A játékosoknak harcolnia kell majd számos legendás ellenféllel, miközben felfedezik Dragon Ball körül forog világot. Meg kell változtatniuk a föld sorsát és segíteniük a saját karakterüknek az erejük maximalizálásában, ami segítené abban, hogy állandóan jobbá váljon és rivalizáljon az egyre ellenállóbb ellenfelekkel. Fontos a különböző edzőteremben történő tréning, hogy jól elsajátítsák a játékmeneteket, és még erősebb hősök lehessenek.

3. Dead Space és Dead Island 2

A Dead Space új részében az eredeti játék hőse, Isaac Clarke ismét egy távoli űrhajóba utazik, hogy feltárja egy titokzatos járvány eredetét, mely az embereken szörnyűségeket végez. Az új VR élmény még realisztikusabbá teszi Isaac küzdelem a zombivá vált legénységgel, és egy lenyűgöző történet, amely minden eddiginél mélyebben képes bemutatni a kozmoszban rejlő konfliktusait.

A Dead Island 2-ben egy elátkozott trópusi sziget felfedezésére invitálja a játékosokat, ahol egy őrült utazásra indulnak a zombik ellen. A játék számos új karaktert és képességet bemutat, valamint bővített multiplayer és kooperatív lehetőségeket. A túlélés hangsúlyos, és a játékmenet hátborzongató de összetartó érzést eredményez zombik tömegeibe merülve.

4. Company of Heroes 3 és Fire Emblem Engage

A Company of Heroes 3 egy valóságban gyökerező stratégiai játék, amely a második világháború-felelő. A játékosoknak különféle hadműveletek és stratégiák kidolgozására van szükségük csapatuk mozgatásának, támadások és muníció kezelésének optimalizálásához. E lehetőség révén fontos csatákat fejleszthetnek, befolyásolva az események menetét és végül elérve a legjobb eredményt háborúban.

A Fire Emblem Engage egy klasszikus, körökre osztott stratégiai RPG, amely egy fantasy univerzumban játszódik, tele mágiával és várakkal. A játékosok saját különleges csapatot igazgatnak, és különleges képességeket fejlesztenek ki harc közben és új szövetségesek és hősi egységek toborzása révén. A történet gazdag és összetett, és a játék rengeteg időt vesz igénybe a különféle karakterek, rasszok és kasztok megismerésén keresztül.

5. Hogwarts Legacy

A Harry Potter rajongók számára eljött a várva várt pillanat. A Hogwarts Legacy egy igazi álom számukra. Az iskola falain belül megelevenednek a varázslatok, és a játékosok előtt megnyílik a varázslók világa. A hatalmas nyitott világ felfedezése és a saját varázslói karakter fejlesztése minden HP rajongó számára felejthetetlen élményt nyújt majd.

  1. Hellblade 2: Senua’s Saga

A Hellblade eredeti része minden idők egyik legjobban értékelt akció-kaland játéka volt. A folytatás, amely 2023-ban debütált, egy olyan epikus történetet ígér, amely Senua további utazását meséli el a skandináv mitológiában. Elképesztő grafikával és mély, magával ragadó történettel várja a játékosokat.

  1. Forza Horizon 5: Mexico

Az új részben a játékosok Mexikóba utaznak és változatos terepen versenyezhetnek. A részletre kidolgozott kirándulások a játékosok számára egzotikus élményt nyújtanak, miközben több száz gépjármű közül választhatnak.

Összességében a 2023-as év további izgalmas megjelenéseket ígér a játékipar számára. Most és a jövőben is találkozhatunk új élményekkel, amelyek a játékosokat folyamatosan lekötik, és élvezetes, izgalmas kikapcsolódást nyújtanak számukra.

Magazin