MUDETEC Lamborghini Múzeum

Emilia-Romagna régió számos izgalmas kirándulásra és programra nyújt lehetőséget, és kevés olyan hely van, ahol ennyi világhírű autó- és motorgyár van egymás közelében. A turisták kedvelt úti célja például a Dallara Akadémia, a Maserati gyár és Enzo Ferrari Múzeum, vagy a MUDETEC. A Route da Sogno és Autómúzeum pedig a veterán autók szerelmesi számára kötelező látnivaló.

Motor Valley látnivalók

Emilia-Romagna a motorok iránti szenvedély és a versenyzés földje, a Parma és Bologna közötti terület a Motor Valley nevet vette fel. Ritkán találni olyan helyet, ahol ekkora koncentrációban találhatunk autó- és motorgyártókat, valamint motorversenypályákat, múzeumokat ilyen magas számban. A Motor Valley egy sor felejthetetlen programot kínál: a versenypályán való vezetés élményét, az ikonikus gyárak vezetett túráit és 21. századi élményeket nyújtó múzeumait.

Dallara Akadémia– Varano de Melegari

A Dallara Akadémia egy kétszintes épület, a látogatók az azt összekötő üvegezett rámpán sétálhatnak fel. A földszinten az oktatási tér és a fogadó tér található. Maga a kiállítási terület a kanyargós rámpa, ahol azok az autók láthatók, amelyek a Dallara cég történetét meghatározták, a Miurától az SP 1000-ig, versenyautók, a Dallara Stradale a legújabb Formula E.

Motor Valley Dallara

Route da Sogno és Autómúzeum – San Martino in Rio

A Route da Sogno és Autómúzeum a veterán autók és motorok szerelmeseinek a szentélye, a felújított állandó gyűjtemény az autóipar leghíresebb márkáit mutatja be. A 40 ritkaság között 1916-os Ford T, 1925-ös Fiat 501, vagy például az 1958-as Jaguar XK 140.

Motor Valley Route da Sogno és Autómúzeum

Maserati gyár és Enzo Ferrari Múzeum – Modena

Modena két ikonikus márka otthona, amely néhány négyzetkilométeren összpontosul. A Maserati gyárban lehetőség van a Maserati történetébe bepillantani. A gyártósorokon keresztül látható, hogyan jött létre a világ egyik legelegánsabb és elbűvölőbb autója. Modena az otthona továbbá a Museo Enzo Ferrari-nak. Megtekinthető az egykori pavilon és a felújított műhely, ahol Enzo apja egykor dolgozott. A múzeum jó lehetőség a verseny és sportkocsikhoz kifejlesztett mechanizmusok megismerésére egy egyedülálló vezetett túra keretében.

Motor Valley Maserati

Pagani – San Cesaurio sul Panorama

A Pagani gyár a Gran Turismo autók gyártására specializálódott, az első már homogenizált Pagani Zonda kupét 1999-ben a genfi Autószalonon mutatták be. A bemutatótermében szuper sportautók lenyűgöző technológiájában és dizájnjában lehet gyönyörködni, a Pagani Automobili hétfőtől péntekig látogatható.

Motor Valley Pagani

MUDETEC (Lamborghini Múzeum) – Sant’Agata Bolognese

A Sant’Agata Bolognese egy kedves falu, amely a világhírű Lamborghini Múzeumról (Mudetec)-ről nevezetes. A Lamborghini Múzeum ma már mint a Technológiák Múzeuma működik, az 50 éves innováció történetét meséli el, amely a Lamborghini jövőjét megalapozta. Az ikonikus modellek és gyártósorok megtekintése mellett interaktív élményben lehet része a látogatóknak az új vezetési szimulátor által. Láthatók Lamborghini zseniális szinte látnoki alkotásai (Miura, Countach), valamint az exkluzív újabb sportkocsik is: Asteriona hibrid koncepció, és néhány kivételes modell Centenario, Aventador SJV, vagy a Huracán Performante. A gyártósorok vezetett túra keretében is látogathatók. A múzeum minden nap nyitva tart.

Lamborghini MUDETEC

Egyéb látnivalók

Ciambella di Sant’Agata Bolognese

Bologna környéke világhírű a motoros hagyományairól, a sebesség iránti szenvedélyről, valamint a konyhájáról. Ha már ott vagyunk, feltétlenül kóstoljuk meg a tipikus házi készítésű desszertet a Sant’Agata fánkját is. A helyiek zsenge fánknak (la brazadéla Téndera) nevezik, amelyet a Petronilla receptjei (1957) tett ismertté. Sant’Agata Bolognese nevezetes látnivalója a kis 18. századi elegáns Bibiena színház. A falu tömegközlekedéssel legkönnyebben busszal közelíthető meg a bolognai pályaudvarról.

Ez is érdekelhet
Porsche Múzeum Stuttgart

További utazási ötletek
Bledi-tó